Teatre , Cor i taller d’art reciclat, les noves activitats extraescolars per al curs 2015-2016

Una excursió dels alumnes del CP Duran Estrany . Fotografia d'arxiu.

Una excursió dels alumnes del CP Duran Estrany . Fotografia d’arxiu.

Aquest any l’AMIPA ofereix noves activitats extraescolars, a més de les que ja es realitzen.

Es mantenen: Kids & Us, Aloha, Informàtica, Anglès i Music Together.


Les noves activitats són:
Teatre Infantil, Cor Infantil i Taller d’Arts Recliclada.

TEATRE

A càrrec de Maria Rosselló Monserrat 

Horaris: Dijous de 16 h a 17:30 h

Edats: A partir de 6 anys

Preu: 20 €/mes

Lloc: Teatre Municipal

El teatre contribueix al desenvolupament integral dels infants. Mentre es diverteix, juga, explora, s’expressa i inventa, l’infant aprèn i experimenta. A partir del joc, treballam el moviment, el llenguatge, la memòria i l’agilitat mental.

Entre d’altres beneficis, aquesta pràctica afavoreix:

– la desinhibició, la confiança, l’autoestima i el respecte

– la formació i desenvolupament del caràcter

– la imaginació, la creativitat i el coneixement d’un mateix

– la capacitat d’atenció, la concentració i l’observació

– la capacitat espai-temps, la motricitat, la propiocepció, el llenguatge verbal i gestual

– el control de les emocions i la capacitat d’empatia

– la responsabilitat, la feina en equip, el respecte i valoració dels companys

– la llibertat expressiva en totes les manifestacions: corporal, intel·lectual, vocal

– l’interès per la poesia, la literatura, la fantasia, la música, la creativitat i l’art

– la relació amb els altres

Atenent a les necessitats, els gustos i l’edat dels infants, es treballen aspectes de la tècnica teatral, com ara la presència actoral, la vocalització, el volum i projecció de la veu, la situació o col·locació en l’escenari, l’organització i l’ordre a l’hora de parlar, la creació de diferents personatges, la manipulació d’objectes, el ritme i musicalitat, les diferents maneres d’expressió, etc.

Estructura de les classes:

S’adaptarà l’edat dels infants i el grup, i seguirà aquest esquema:

1 Escalfament: Estiraments. Es treballa la respiració i la flexibilitat i es relaxa la ment per obrir-la a la suggestió, imaginació i connexió amb el propi cos.

2 Concentració i confiança: exercicis i jocs de desinhibició, d’atenció i reflexos, de ritmes, de confiança en els altres, de treball del gest, de treball amb les emocions, la veu, etc.

3 Expressió i creació: jocs d’improvisació i creació. Es desenvolupa la capacitat per a imaginar històries, transformar-les en joc dramàtic i representar-les

4 Reflexió: Es reflexiona sobre què ens ha agradat més o menys, es connecten coneixements, s’aporten idees, s’expressen sensacions…

5 Treball d’una obra de teatre: segons el temps i les característiques del grup, es pot encaminar l’activitat cap a la creació d’un espectacle o mostra

Maria Rosselló Monserrat (Palma, 1985) és actriu. És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i també té estudis de Filologia. Ha participat en nombrosos muntatges teatrals a càrrec de directors com Josep Ramon Cerdà, Jaume Massegosa o Juanma Palacios, a més d’actuar freqüentment amb la companyia Estudi Zero Teatre. També ha estat dobladora de dibuixos animats, correctora de guions de televisió, contacontes, monitora de temps lliure i professora de teatre per a infants a diverses escoles, entre d’altres ocupacions.

COR INFANTIL

A càrrec de Maria Esperança Munar

Horaris: Dimarts de 15.30 a 16.30

Preu: 10 €/mes

Edats: A partir de 6 anys

Lloc: aula de música de l’escola

JUGAR AMB LA VEU

La idea inicial d’aquesta activitat és que els nins i nines comencin a disfrutar de cantar, aprenent a utilizar la veu a través de jocs, i anar introduint tècniques vocals. El cant coral és una activitat en la qual el més important és que l’infant tengui ganes de cantar i que s’ho passi bé.

Objectius generals: – Desenvolupar una sensibilitat, comprensió i creativitat artística a través de la pràctica musical. – Participar en la vida musical de l’escola i de l’entorn. – Desenvolupar el sentit de grup. – Afavorir l’enriquiment cultural dels participants a través de la música. – Aconseguir que el cant coral es converteixi per als participants en quelcom que permeti gaudir musical i emocionalment. – Desenvolupar valors de cooperació i treballa en equip.

Objectius d’iniciació: – Descobrir la propia veu. – Aprendre a cantar conjuntament. – Escoltar-se els uns als altres. – Treballar alguns dels valors que té la pràctica coral, com ara el desenvolupament de l’oïda, l’afinació, el fraseig, la respiració. Al mateix temps aniran prenent consciència del que és la veu. Com que és la primera vegada que es fa una activitat d’aquestes característiques al poble, veurem si realment funciona o no; farem el nostre coro i l’adaptarem a nosaltres… de mica en mica aniré introduint conceptes musicals i aprendran una petita base, però no seran classes de llenguatge musical. Sempre hi ha una primera vegada per a tot. Moltes gràcies a l’AMIPA per confiar en mi per dur a terme aquesta activitat. I d’aquí propòs una altra idea que m’agradaria molt dur a terme, que seria una coral de pares i mares… que ho tengueu present per si vos fa ganes. El fet de cantar descarrega molt emocionalment i crec que seria molt divertit i enriquidor per a un mateix. Animau-vos-hi!!!!!!!

Maria Esperança Munar

TALLER D’ART RECICLAT

A càrrec de Daniela Giménez

Horaris: Divendres de 16 h a 17 h

Edats: Totes

Preu: 10 €/mes

Lloc: Menjador

La velocidad a la que cambia el mundo es constante… hoy en día nuestros hijos están sumergidos en las tecnologías. El problema no es que se introduzcan en ellas, sino el tiempo que le dedican a esas actividades .De ahí, para mi, más que nunca, la importancia que nuestros hijos hagan actividades donde desarrollen su imaginación, creatividad, autoestima,… Las manualidades, desde mi punto de vista, son importantes para cualquiera persona y sobre todo adquieren mayor relevancia en los niños.

Si nos centramos puntualmente en ellos, ya que es una forma de aprender varias actividades ocupando su tiempo libre en algo positivo, los beneficios que tienen en los niños son:

– Ayuda a eliminar el estrés.

– Se trabaja la creatividad, la memoria, la concentración.

– Por medio de ellas los niños aprenden a tomar decisiones.

– Favorece la noción de compartir, el sentido del ahorro.

– Preparan a los niños para la escritura o pre-escritura, ya que se trabaja la psicomotricidad fina, se ejercitan manos y dedos.

– Es una manera de que el niño pueda trabajar sus emociones y sentimientos.

– Es una buena forma de concienciar y educar a nuestros hijos sobre la problemática ambiental actual y así estimular la participación de ellos en la protección y el mejoramiento de la calidad del lugar donde vivimos.

No importa que tan grandes artistas sean, lo más importante es que se diviertan e inviertan el tiempo en algo positivo. Creo que los talleres son una muy buena opción para trabajar todos los beneficios. El objetivo es concientizar a nuestros hijos de la importancia de reciclar, promover actitudes, trabajar emociones… y podría seguir enumerando.

Daniela Giménez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s